لایحه برنامه پنج ساله شهرداری تهران(۱۰)
بخش دوم: برنامه راهبردی والزامات حوزه ستادی شهرداری (فصل نهم)
فصل نهم : اقتصاد شهری
ماده ۸۲
چشمانداز، اهداف، راهبردهای توسعه درحوزه اقتصاد شهری در سالهای اجرای برنامه پنجساله، به قرار زیر است:
الف) چشمانداز
۱) تهران؛ کلانشهری با عملکردهای ملی و جهانی و با اقتصادی مدرن و مرکزیت امور فرهنگی – پژوهشی و سیاسی در سطح کشور، و حداقل یکی از سه شهر مهم و برتر منطقه آسیای جنوبغربی
۲) تهران؛ شهری پایدار و منسجم با ساختاری مناسب برای سکونت، فعالیت و فراغت
۳) تهران؛ شهری روان با رفاه عمومی و زیرساختهای مناسب، همراه با تعدیل نابرابریها و تأمین عادلانه کلیه حقوق شهروندی
۴) تهران شهری دانش پایه، هوشمند و جهانی
ب) اهداف
۱) ارتقاء نقشهای فراملی، ملی و منطقه ای شهر تهران با استفاده مناسب از ظرفیتها و سرمایههای فیزیکی، اجتماعی، انسانی و مالی – اقتصادی شهر
۲) رونق فعالیت و توسعه اقتصادی تهران با حفظ و پالایش پهنه های کنونی فعالیت و بهره برداری مناسب از این فضاها برای ایجاد فرصت های شغلی جدید و تأمین اشتغال
ج) راهبردهای توسعه
۱) جایگزینی منابع پایدار درآمد برای تأمین هزینههای اداره شهر با کاهش تدریجی سهم درآمد از ساختوساز مسکونی (رویه فروش تراکم قبلی)، بهویژه با رونق اقتصاد شهری در پهنههای فعالیت و دستیابی به حداکثر تنوع اقتصادی در این پهنهها.
۲) جلوگیری از سوداگری و کسب و کار غیرمولد در مسکن و زمین شهری.
۳) پالایش پهنههای فعالیت کنونی و گسترش عرصههای فعالیت در محدوده، حریم و مجموعه شهری تهران در چارچوب مقررات و ضوابط ذیربط.
۴) ایجاد مراکز خدماتی – اداری و تجاری با عملکرد جهانی به ویژه در پهنه مرکزی به منظور ایجاد فضای لازم برای حضور شرکتهای فراملی و خدمات مولد جهانی و بازاریابی و تخصیص فضا برای جذب بنگاههای بینالمللی فعال در جهان و بالاخص کشورهای منطقه، اسلامی، آسیایی و جنوب – جنوب.
۵) تأمین فضای مورد نیاز برای کریدورهای فناوری (پارکهای علمی و فناوری و مراکز خدمات کسب و کار با فناوری و مجتمعهای IT) و استفاده از پهنههای دارای مزیت برای تشکیل شاخههای تخصصی از بنگاههای علمی و پژوهشی.
۶) جایگزینی تدریجی صنایع متوسط و کوچک با فناوری پیشرفته و پاک به جای صنایع بزرگ آلاینده و انبارهای موجود با رعایت قوانین و مقررات موجود.
ماده ۸۳
به منظور ایجاد مراکز خدماتی، اداری و تجاری با عملکرد جهانی به ویژه در پهنه مرکزی و ایجاد فضای لازم برای حضور شرکتهای فراملی و خدمات مولد جهانی و بازاریابی و تخصیص فضا برای جذب بنگاههای بینالمللی فعال در جهان، شهرداری تهران موظف است تا پایان سال دوم برنامه تمهیدات لازم را به منظور ارائه طرحی مشتمل بر مطالعات توجیهی، انجام فراخوان ملی و بین المللی، انجام مطالعات امکان پذیری و اتخاذ سایر زمینه های لازم در جهت تحقق این امر اقدام نماید.
ماده ۸۴
شهرداری تهران در راستای تسهیل دسترسی شهروندان تهرانی به کالاها و اقلام مصرفی با کیفیت و تثبیت قیمت کالاهای عمومی، جلوگیری از توسعه بی رویه واحدهای تجاری در شهر و کاهش و حذف کالاهای غیراستاندارد، موظف است تا پایان سال پنجم برنامه، اقدامات ذیل را به انجام برساند:
۱) مطالعات نیازسنجی، مکانیابی و توسعه و تجهیز مراکز فروشگاهی (میادین میوه و تره بار و فروشگاه شهروند) متناسب با توزیع جمعیت به منظور دسترسی آسان شهروندان به مجموعه ای از کالا و خدمات
۲) حمایت و پشتیبانی از بکارگیری روشهای پیشرفته و مکانیزه در امور فروشگاهی در مراکز عمده عرضه کالا
۳) توسعه خدمات مورد نیاز مشتریان و حمایت از طرح های مربوط به ارتباط پایدار با مشتریان وفادار و اجرای کامل مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) در فروشگاه های بزرگ سطح شهر بویژه پارکینگها و مراکز تفریحی و رفاهی
۴) ارتقاء سطح کیفی کالاها و فرآورده های مورد عرضه در میادین میوه و تره بار و فروشگاه های شهروند و ایجاد ساز و کار لازم جهت توسعه کنترل بهداشت محصولات و حذف کالاهای غیر استاندارد
۵) توسعه فروش الکترونیکی و بهبود روشهای خرید
۶) بهینه سازی ارائه خدمات در بخشهای مختلف از طریق احداث سردخانه، انبار و صنایع تبدیلی و تکمیلی با مشارکت بخش خصوصی
۷) محاسبه سالیانه ضریب نفوذ بازارها و میادین میوه و تره بار و فرآورده های کشاورزی شهرداری و افزایش شاخص مذکور از ۳۵ درصد (وضع موجود) به ۶۷ درصد در پایان سال پنجم برنامه.
۸) تخصیص بخشی از ظرفیت سازمان میادین میوه و تره بار و فرآورده های کشاورزی به محصولات سالم و ارگانیک
ماده ۸۵
در راستای جلوگیری از سوداگری و کسب و کار غیر مولد در مسکن و زمین شهری، شهرداری تهران موظف است نسبت به تهیه طرح ساماندهی دفاتر خرید و فروش مسکن (بنگاه های معاملات ملکی) مشتمل بر اتخاذ تدابیر لازم جهت ممانعت از اغتشاش در بازار مسکن، بررسی و احراز صلاحیت بنگاه داران، تدوین نظام فنی و اجرایی بنگاه های معاملات مسکن و تأمین خدمات حقوقی و مشاوره به طرفین معامله، حداکثر تا پایان سال اول برنامه اقدام و پس از تصویب شورای اسلامی شهر تهران به مرحله اجرا درآورد.
ماده۸۶
شهرداری تهران موظف است ترتیبی اتخاذ نماید تا در طول سالهای برنامه، از فروش عرصه املاک اداری و تجاری و مسکونی و دارایی های خود خودداری نموده و حتی الامکان صرفاً حق بهره برداری را واگذار نماید. دستورالعمل اجرایی این ماده حداکثر ۳ ماه پس از تصویب این لایحه تهیه و همچنین در صورت لزوم لوایح قانونی مورد نیاز را جهت ارائه به مراجع قانونی ذیربط تهیه نماید.
ماده ۸۷
شهرداری تهران موظف است به منظور ساماندهی اقتصاد شهری و نظام مالیه شهری، اقدامات و سیاستهای زیر در طی سالهای برنامه به انجام برساند.
۱) دریافت مابهالتفاوت کاهش درآمد شهرداری ناشی از اعمال سیاستها و اجرای مصوبات هیأت وزیران و یا مجلس شورای اسلامی درخصوص وضع هرگونه معافیت و کاهش عوارض رسمی و قانونی و تخفیفهای تشویقی در ساخت مسکن برای اقشار آسیبپذیر، نوسازی بافتهای فرسوده شهری، احداث، توسعه و تأمین برخی از ساختمانهای عمومی و خدماتی مورد نیاز شهروندان، از قبیل فضاهای فرهنگی – مذهبی، آموزشی و اوقات فراغت، از دولت .
۲) ایجاد صندوقهای محلی اعتباری مسکن با مشارکت سایر دستگاههای ذیربط در جهت تأمین مسکن افراد کم درآمد.
۳) بهرهبرداری از اراضی، براساس کاربریها و ضوابط و مقررات طرحهای مصوب حریم، جامع و تفصیلی شهر و استفاده از اراضی دولتی و ملی با اولویت در تأمین فضاهای خدماتی مورد نیاز شهر، طرحهای دولتی و تأمین مسکن گروههای کمدرآمد و عوض طرحهای مصوب عمران شهری.
۴) احیاء قوانین مالیات مستغلات و قانون مالیات بر اراضی بایر در اشکال جامعتر برای جلوگیری از بورسبازی و بدون استفاده ماندن اراضی شهری و هر گونه مستغلات.
۵) احصاء و احیاء حق مرغوبیت، ارزش افزوده و عایدی حاصل از عملیات توسعه و عمران شهری، در اخذ انواع مالیاتهای اجارهبها، نقل و انتقال و ساخت و ساز و امثال آن.
۶) پیگیری پرداخت سهم شهروندی دولت و هزینههای پایتختنشینی آن به شهرداری، معادل انواع عوارض قانونی شهر و عوارض نوسازی، دریافتی از سایر شهروندان تهرانی.
لوایح قانونی، آئین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی بندهای فوق ظرف حداکثر یک سال پس از تصویب این مصوبه تنظیم و پس از تصویب مراجع ذیصلاح توسط شهردار تهران ابلاغ می گردد.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.