مشهد و معماری اسلامی
مشاور معماری و شهرسازی طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا (ع) گفت: مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران باید در ظهور و تبلور جلوههای ایرانی اسلامی پیشگام باشد.
علیرضا رضوانی اظهار کرد: شهر مشهد به عنوان دومین کلانشهر ایران از ویژگی خاصی بهرهمند بوده که وجود بارگاه ملکوتی ثامن الحجج (ع) است. وی افزود: با توجه به این ویژگی، شهر مشهد نیازمند طرحهای توسعه و آیندهنگرانه در حوزه زیارت است و قطعاً بیتوجهی به این مباحث، جایگاه زیارتی مشهد را با مشکل مواجه میسازد.
مشاور معماری و شهرسازی طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا (ع) در رابطه با معماری شهر مشهد خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن جایگاه معنوی و سبقه تاریخی مشهد باید اذعان داشت که هویت معماری و شهرسازی این شهر با اشکالات فراوانی مواجه است.
رضوانی تصریح کرد: پایتخت معنوی ایران نه تنها در جایگاه زیارتی بلکه در ظهور و تبلور جلوههای ایرانی اسلامی نیز باید پیشگام باشد؛ لذا برای تبدیل مشهد به یک شهر مطلوب زیارتی باید تناسبی میان معماری شهری و شهر مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران وجود داشته باشد. وی با اشاره به نگرانی بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان از نحوه معماری شهر مشهد تاکید کرد: مسئولان استانی و ملی باید رویکردی را در قبال مشهد اتخاذ کنند که شاهد یک هویت اسلامی در شهر مشهد باشیم.
مشاور معماری و شهرسازی طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا (ع) افزود: در طرح توسعه زیارت، شهر مشهد به چند حوزه تقسیم شده است تا این حوزهبندیها منجر به تبیین ضوابط و قوانین مشخص و تخصصی برای رسیدن به اهداف مدنظر باشد. رضوانی تصریح کرد: حرم مطهر رضوی نقطه ثقل مشهد به شمار میرود، لذا طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده حرم مطهر باید مورد بازنگری قرار گرفته و مبانی جدیدی تدوین شود که ویژگیهای شهر زیارتی مشهد را بیشتر مدنظر قرار دهد.
وی در ادامه به چشمانداز افق ۱۴۰۴ مشهد اشاره کرد و با بیان اینکه بسیاری از طرحها و برنامههای زیارتمحور مشهد به مقوله اسکان و رفاه زائر محدود شده است، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد سرعت تدارکات این فعالیتها با برنامههای پیشبینی شده تطابقی ندارد.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.