باروک (۱۶۰۰-۱۷۵۰ م)
باروک خود را به روم ارجاع می دهد و در این دوره شاهد تحرک نیرومندتر اما زودگذرتر هستیم.
üتبعیت شهرسازی باروکسیم از مقیاس ابر انسانی
üایجاد حکومتهای دیکتاتوری در دوره باروکی
üغلبه باروکسیم بر طبیعت
*خلاصه شهرسازی باروک
üمحورهای پرپیچ و خم که در قرون وسطی وجود داشت جای خود را به محورهای کوتاه و مستقیم در دوره رنسانس می دهد و در دوره باروک با محورهای طویل روبرو می شویم.
üشهر رنسانسی و باروکی یک شهر شعاعی است. با این تفاوت که در رنسانس از پیرامون به مرکز و در باروک از مرکز به پیرامون می رویم.
*عناصر اصلی شهرهای باروک :
۱-خیابان: به عنوان عنصری هویت بخش مطرح می شود. خیابان مهمترین نماد و اصلی ترین حقیقت شهر باروک است.اهمیت به هندسه ریاضیات و پرسپکتیو و توجه به خیابانهای مستقیم شعاعی با دید بینهایت در این دوره مشهود است.
۲-میدان: میدان دوره باروک عملکرد خود را به مثابه محل تجمع و تعامل اجتماعی شهروندان از دست داده و تبدیل به فضاهای تشریفاتی شده که حکومت با رژه نظامیان و استفاده از فضای باز جهت جلوه گری مجسمه های یادبود پادشاهان اقتدار خود را رخ می کشید. ساختمانهای اطراف باروک یا کلا ساختمانهای متحدالشکل و یکنواختی می شد که وحدت و نظم میدان را تشدید می نمود و یا بصورت ساختمانهای همشکل به مثابه حلقه ای برای یک نگین (ساختمان مجلل) عمل می کردند.
۳-باغسازی: مفهوم باغسازی و در برگرفتن قسمت عظیمی از فضای شهری توسط باغها را در باروکسیم می توان مشاهده کرد(در رنسانس داخل شهر باغ نداشتیم).
ویژگی باغسازی دوران باروک:
ùباغها بزرگتر و ترکیب درختان متنوع تر گردید.
ùکاشت نزدیک بهم درختان
ùگلکاری و چمن کاری بر روی سطوح افقی با استفاده از اشکال هندسی و منظم.
*شهرهای باروک :
رم-هاناوا- فرویدن اشتادت(جنوب آلمان)- ورسای- کارلسروهه
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.