طرح جامع روشنایی و نورپردازی فضاهای شهر تهران
بهره گیری از دانش نورپردازی فضاهای شهری که آمیزه ای از علم و فناوری و هنر می باشد، برای بازآفرینی هویت شهری، توسعه کارآمد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و فراغتی شهر تهران و تقویت حیات مدنی و سرزندگی شبانه شهر، ضرورتی غیر قابل انکار است..
بسمه تعالی
متن مصوبه
“الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه طرح جامع روشنایی و نورپردازی فضاهای شهر تهران ”
مشتمل بر ماده واحده و دو تبصره ی ذیل آن
)مصوب یکصد و پنجاه و دومین جلسه رسمی علنی فوق العاده شورای اسلامی شهر تهران
دوره سوم
به تاریخ سه شنبه بیست و ششم آذرماه
سال ۱۳۸۷
(۸۷/۳/۱۵۲/۴)
ماده واحده :
بهره گیری از دانش نورپردازی فضاهای شهری که آمیزه ای از علم و فن آوری و هنر می باشد، برای بازآفرینی هویت شهری، توسعه کارآمد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و فراغتی شهر تهران و تقویت حیات مدنی و سرزندگی شبانه شهر، ضرورتی غیر قابل انکار است.
با استناد بند دوم ماده هفتاد و یکم ( ۷۱ ) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵/۳/۱ و الحاقات بعدی آن شهرداری تهران موظف است از تاریخ ابلاغ این مصوبه حداکثر ظرف مدت ۶ ماه لایحه طرح جامع روشنایی و نورپردازی فضاهای شهر تهران را در قالب چشم انداز، اهداف، راهبردها و سیاست های اجرایی و اعتبارات لازم با توجه به رویکردهای به شرح ذیل تهیه و تدوین و برای تصویب به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نماید:
الف) شهر روان، ایمن، سرزنده و پویا در شب
ب)شهر شاداب و با طراوت شبانه
ج) توجه به رونق زندگی شبانه و رویت چشم نواز شهر در شب و تأمین روشنایی مناسب در محلات
د ) تأمین ایمنی حرکت سواره و پیاده در شب
ه) افزایش بازدهی عملکردی و فعالیت شهر و بازنمایی هویت فضاهای شهری در شب
و) تأمین امنیت شهر و شهروندان در شب
ز ) توجه به بازتاب هویت شهر در شب
ح) توجه به صرفه جویی و استفاده بهتر از شرایط موجود و بهره گیری از انرژی های نو، جایگزین و پاک همچون انرژیهای خورشیدی و بادی با استفاده از فن آوری های نوین نورپردازی به عنوان یک اصل که هر سال حداقل پانزده درصد نورپردازی در شب از محل انرژیهای نو و جایگزین تأمین شود و نیز مطالعه امکان ایجاد نیروگاه مستقل برای روشنایی و صرف هجویی در شب.
انرژی های خورشیدی و بادی با استفاده از فن درصد
ط) فرهنگ سازی در استفاده از نور در سطح عمومی و مناسبت های شادمانی .
ی) جلوگیری از آلودگی نوری .
تبصره ی یکم ( ۱):
شهرداری تهران موظف است با بهره گیری کارآمد از همیاری ها و مشارکت های فعال و موثر دستگاه ها و سازمانهای ذی ربط دولتی، بخش خصوصی، مردمی و سازما نهای مردم نهاد در تهیه طرح اقدام نماید.
تبصره دوم (۲) :
شهرداری تهران موظف است در تدوین معیارها و ضوابط نورپردازی فضاها و بناهای شاخص و واجد ارزش معماری و تاریخی و نشانه ای و فضاهای شهری با همکاری دستگا ههای ذی ربط اقدام لازم را به عمل آورد.
منبع:وب سایت شورای شهر تهران
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.