موفقترین میدانهای شهری در آمریکا
میامی با کمبود مرکز و میدان مواجه است و میدانی برای گردههمایی و یا حتی مکانی آزاد در میانه جنگلهای انبوهش ندارد. پارکهای ساحلی این شهر از کمبود توجه و رسیدگی و پیوستگی و حتی عوامل اجتماعی که باعث کاراییشان میشود رنج میبرند. با نگاهی به موفقیت میدانهای شهری در ایالات متحده آمریکا، به درکی بهتر از ویژگیهایی از میدانها میرسیم که از آنها مراکزی برای افتخار شهر ساختهاند.
زمینههایی که این معابر را به موفقیت میرسانند عبارتند از آنچه که ما به عنوان جامعه به آنها نسبت میدهیم. با یک سنجش در مییابیم که نزدیکترین مثال ما از یک میدان در شهر میامی یعنی همان «بی فرانت پارک» در حال حاضر یک توده غیرمنسجم و تکه تکه شده است که به واسطه کسب و کار تجاری به این وضعیت افتاده. آنچنان که پیش از این مطرح شد بهترین مکان برای تجمع مردم ما ممکن است تنها یک پارکینگ باشد.در حین مروری بر همین نمونهها باید به اهمیت ازدحام جمعیت توجه کنیم. که در نتیجه میدانهایی کارا خواهیم یافت که همواره بر سر راه و در مرکز توجه معابر تجاری، تئاتر، دورهگردان و مراکز هنری بودهاند. همچنان که کانونهایی برای انبوهترین مجامع شهری ما نیز بودهاند.(در عین حال زیربنای معابر نیز خالی از اهمیت نیستند.)
با تاکید بر این مسئله که میامی از کمبود میدان برخوردار است مطلب را با بررسی موفقترین میدانهای شهری در ایالات متحده ادامه میدهیم.
میدان یونیون (سان فرانسیسکو)
میدان یونیون با مساحت ۶/۲ کیلومتر در قلب منطقه خرید و فروش و سرگرمی و تئاتر سان فرانسیسکو واقع شده است. تعداد کثیری از فروشگاههای پوشاک، ساختمانهای اداری (دقیقا به تعداد ۶ عدد)، هتلها و تئاترها میدان را احاطه کرده و آن را به یکی از بزرگترین جاذبههای توریستی و مراکز خرید در منطقه «بی» تبدیل کردهاند. میدان با دو خط از سرویس برقی (پاولهاید و پاول میسون)، خط تراموای اف مارکت هریتیج، مونی مترو و سیستم مترو برت (که سومین ایستگاه پر جمعیت را شامل میشود) مجهز است.
میدان مدیسون (نیویورک)
پارک مدیسون سکوئیر با مساحت ۸/۶ کیلومتر در سال ۱۸۴۷ تاسیس شد. که بیشتر به عنوان عاملی برای کمک به فضای اطراف و جذب هتلها و تئاترها به سوی منطقه بوده است. (این همان جایی است که باغ مدیسون سکوئیر نامش را از آن گرفته است.)این پارک در سال ۱۸۷۰ بازسازی شد که این بازسازی برایش طرح و سبک مجسمهسازی جدیدی را به ارمغان آورد.در سال ۱۹۱۲ اولین درخت کریسمس عمومی آمریکا در این پارک افراشته شد. امروزه این پارک جایگاهی برای انبوه جمعیت و وقایع افتخارآفرین است.در این میدان یک پارک جدید و محبوب، «شک شیک»، روزانه صدها مشتری گرسنه را توسط خطوطی که به صورت مارپیچ از میان آن گذشتهاند جذب میکند. شش خط مترو «ام تی ای» منطقه را پوشش دادهاند.
میدان یونیون (نیویورک)
با مروری بیشتر بر تجربیات شخصی به این مرکز میپردازیم. میدان یونیون در نیویورک در مرکز انجام فعالیتهای محلی قرار دارد که در انبوهی از خرده فروشیها، خانهها و تشکیلات تجاری فرورفته است. این میدان برگرفته و تحت تاثیر شهرهای چلسی، گرینویچ و کشورهای همسایه در بخش «ان وای یو» است. این محل در ابتدا در سال ۱۸۱۵ به عنوان یک محوطه عمومی مطرح شد. سپس تا سال ۱۸۵۰ شروع به پیدایش شکل مدرنتر خویش کرد.یکی از چشمگیرترین گوشههای این میدان یعنی : «گرین مارکت» در سال ۱۹۷۶ آغاز به کار کرد. بدینسان که با گردآوری کشاورزان خویشاوند محلی فرصتی جهت فروش میوه، سبزی و دیگر محصولات زراعی در شهر بدانها داده شد.میدان یونیون با ۸ خط مترو «ام تی ای» مجهز شده است.
میدان کوپلی (بوستون)
میدان کوپلی در بوستون در سال ۱۸۵۸ کشف شد. تا اوائل سال ۱۹۰۰ میدان به عنوان یک مرکز آموزشی و فرهنگی در بوستون محسوب میشد.در حاشیه این میدان موزه اصلی هنرهای زیبا، کتابخانه عمومی بوستون و کمپ اصلی «ام آی تی» قرار دارند.در ۱۹۸۳ با تشکیل کمیته «کوپلی اسکوئیر» فضای سبز فراگیر، تشکیلات آبی و چشماندازهای جدید پارک را بازآفرینی کردند.میدان با چهار کانال از سیستم اشعه نور سبز مجهز شده است.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.