معماری اسلامی تضمین کننده آرامش
عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی معماری و شهرسازی مالزی گفت: معماری اسلامی با داشتن هویت دینی و مذهبی و الهام از تمدن اسلامی دارای معنویت و عواطفی است که می تواند آرامش زندگی انسانها را تضمین کند.
اسپاهیچ اومر از بناهای تاریخی و معماری شهر قزوین دیدن و در جلسه تخصصی با مدیران شهرسازی و معماری شهرداری قزوین شرکت کرد. وی در نشست با کارشناسان و مدیران معماری و شهرسازی شهرداری قزوین در سرای سعدالسلطنه اظهارداشت: مهمترین وظیفه ما ترویج فرهنگ و معماری اسلامی است که با تطبیق معماری مدرن و اسلامی می توانیم به نتایج ارزشمندی دست یابیم.
این محقق و پژوهشگر اسلامی تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) پس از هجرت از مکه به مدینه اولین شهر اسلامی را بنا کردند و پایه گذار شهر اسلامی و تمدن اسلامی بودند و با تعیین مسجد برای اجتماع مسلمین زمینه ارتباط مردم با خدا را در این مکان های مذهبی فراهم کردند. وی گفت: انسانها با حضور در بناهای اسلامی شخصیت و هویتی معنوی پیدا می کنند که این روحیه و تغییر رفتار با خواند هیچ کتابی شاید بدست نیاید.
اومر بیان کرد: به دلیل شرایط آب و هوایی، مسائل اقتصادی، تخصص و مهارت برخی مسائل متغیر و برخی ثابت است که ابعاد پایداری و متغیر باید در کنار یکدیگر مورد توجه قرار گیرد. این محقق و پژوهشگر اسلامی تصریح کرد: اسلام حقیقتی است که موجب شده تا مسلمانان در اقصی نقاط جهان علیرغم تفاوت در ظاهر و ملیت در امور دینی، نمازخواندن، حضور در مساجد و ارتباط با خدا وجوه مشترکی داشته باشند و یکسانند و این یکپارچگی به زیبایی و وحدت جهانی کمک کرده است.
سازه ها در معماری اسلامی مفهوم زندگی است
عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی معماری و شهرسازی مالزی گفت: سازه ها در معماری اسلامی فقط مصالح ساختمانی تلقی نمی شود بلکه دارای مفهوم زندگی هستند با داشتن هویت به ایجاد رفتار عاطفی و آرامش کمک می کند. اومر بیان کرد: معماری باید یک تسهیلگر در زندگی باشد و گاهی عکس و تصویر نمی تواند عمق و روح معماری اسلامی را بخوبی نشان دهد و باید با حضور در این اماکن با این فضاها ارتباط معنوی برقرار کرد و لذت برد.
بناهای تاریخی قزوین دیدنی است
این محقق اسلامی تصریح کرد: برای اولین بار است که به قزوین آمده ام که از دیدن بناهای مسجد جامع، مسجدالنبی، حمام قجر و سرای سعداسلطنه واقعا لذت بردم و تحت تاثیر قرار گرفتم. وی گفت: امیدوارم در این سفر بتوانم از ایرانیها بیشتر بیاموزم و اطلاعات خود را بالا ببرم تا در نگارش کتابم در خصوص معماری کمک شود.
در این نشست که خزائلی مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین حضور داشت، مدیران و کارشناسان این سازمان هم دیدگاههای تخصصی خود در مورد معماری اسلامی را بیان کردند. این کارشناس معماری و محقق و پژوهشگر اسلامی که اهل بوسنی است و به دین اسلام مشرف شده است عصر پنجشنبه هم با مسعود نصرتی دیدار و گفتگو خواهد کرد.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.