تدوین ضوابط عام نمای پایتخت
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: در حال حاضر ضوابط عام نمای شهری تدوین و پس از طی مراحل تصویب به همراه ضوابط خاص و هماهنگی هایی که در خصوص تعریف موضوع در فرآیند گردش صدور پروانه و پایان کار صورت پذیرفته در سطح ۲۲ منطقه ابلاغ و اجرایی می شود.
علیرضا نادری با بیان این مطلب گفت : پس از ابلاغ دستورالعمل شورای عالی شهرسازی و معماری، کمیته ای در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران تشکیل شد تا در آن با حضور اساتید خبره دانشگاهی و علمی و نمایندگان مناطق شهرداری در حوزه ساخت و ساز وضعیت نمای شاخص شهر بررسی شود.
وی افزود: در این راستا در تعدادی از معاونت شهرسازی و معماری مناطق نیز به صورت پایلوت کمیته نما، تشکیل شد؛ بدین صورت که زشتی ها و نابسامانی های منظر شهری تهران، محله به محله و منطقه به منطقه و به تفکیک خیابان مورد تحلیل قرار می گیرد.
نادری با اشاره به ویژگی های پیش بینی شده در بحث نمای شهری اظهار کرد : ارتفاع نامناسب، رعایت نکردن خط آسمان، ناهماهنگی مناظر یا تضاد رنگهای استفاده شده در آنها در بسیاری فضاهای شهری بررسی شد، اما فقط در بعضی مناطق نوساز ضابطه موردنیاز وجود دارد که بعضی در قالب اجبار و الزام و بسیاری در قالب توصیه به مردم ارائه می شود.
وی در ادامه گفت: تشکیل کمیته ارتقاء کیفی سیما و نمای شهر تهران در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران به منظور سیاست گذاری در این حوزه بوده و بر این اساس، بررسی ها برای اعمال نظر فقط روی نماهای شاخص و ساختمان های بلندمرتبه بالای ۱۲ طبقه و مجتمع های تجاری و ساختمان های عمومی صورت می گیرد و وضعیت نمای محورهای اصلی شهر بازنگری می شود.
معاون شهردار تهران خاطر نشان کرد : پس از بهره گیری از نتایج و راهبردهای مطالعات و اقدامات عملیاتی در حوزه شهر سازی و معماری، زمینه تدوین و استخراج ضوابط و مقررات نما، منطبق با اصول و معیارهای اسلامی و ایرانی، فراهم شد و همچنین تصویب طرح تفصیلی و ابلاغ و اجرایی شدن آن در ابتدای سال ۱۳۹۱ و تأکید به تدوین و ارائه ضوابط عام نما برای ساختمان های شهر تهران، در بندهای ۹-۱۶ و ۱۸-۱۶ ضوابط و مقررات طرح های تفصیلی، این حوزه را بر آن داشت تا با عنایت به خلاً قانونی موجود در حوزه نمای شهری اقدام به تدوین ضوابط عام نمای شهری کند.
وی افزود: در حال حاضر ضوابط عام نمای شهری تدوین و پس از طی مراحل تصویب به همراه ضوابط خاص و هماهنگی هایی که در خصوص تعریف موضوع در فرآیند گردش صدور پروانه و پایان کار صورت پذیرفته در سطح ۲۲ منطقه ابلاغ و اجرایی می شود.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.