احداث شهر فرودگاهی امام (ره)

با تایید اساس‌نامه شهر فرودگاه امام خمینی(ره) توسط هیات دولت، احداث این پروژه عظیم وارد مرحله جدیدی شد.

هیات دولت در جلسه یازدهم خرداد خود رسما اساس‌نامه شهر فرودگاهی امام را تصویب کرد تا کار برنامه‌ریزی برای آماده‌سازی این مجموعه رسما به وزارت راه و شهرسازی بازگردد. بر مبنای آخرین اخبار، عباس آخوندی – وزیر راه و شهرسازی – به محض تصویب اساس‌نامه، آن را ابلاغ کرد تا رسما پیگیری مقدمات آیین‌نامه‌ای این پروژه آغاز شود.
غلامرضا شیرازیان – مجری طرح توسعه فرودگاه امام – با تایید این خبر گفت: پس از تصویب اساس‌نامه و ابلاغ آن توسط وزیر راه اقدام برای ثبت کردن شرکت مرتبط با شهر فرودگاهی امام آغاز شده و در این زمینه اقدامات مناسبی نیز صورت گرفته است. وی افزود: اگر مراحل ابتدایی کار طبق برآوردها انجام شود ظرف چند ماه آینده وضعیت شرکت مشخص می‌شود و آیین‌نامه اجرایی نهایی خواهد شد.
به گفته شیرازیان با طی شدن مراحل مقدماتی و صدور مجوزهای لازم به زودی کار ساخت شهر فرودگاهی امام رسما کلید خواهد خورد.
پیش از این نیز محمد علی نوریان – قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هواشناسی و هوانوردی – گفته بود مذاکراتی با گروه‌های خارجی انجام شده که با طرف چینی بیشتر به توافق رسیده‌ایم و به زودی به سرانجام می‌رسد.
به گفته وی مبلغ قرار‌داد یک تا ۲٫۵ میلیارد دلار است و بحث فاینانس مالی را باید نهایی کنیم.
با تبدیل فرودگاه به شهر فرودگاهی، استقلال مالی و مدیریتی برای فرودگاه به وجود می‌آید و با ادغام فعالیت‌های فرودگاهی و غیرفرودگاهی که در دنیا هم مرسوم است امکانات خوب سرمایه‌گذاری و ترغیب سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی فراهم می‌شود.
این شهر ۱۴ هزار هکتار زمین شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) را شامل می‌شود و در نهایت قادر به ایجاد زمینه اشتغالی بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر را دارد که فعالیت‌های مختلفی را در قالب ۲۵ شهرک تخصصی به سرمایه‌گذاران ارائه خواهد کرد. برخی از این شهرک‌ها به شرح زیر است:

– شهرک سلامت که فعالیت‌های توریست پزشکی و ارائه کلیه خدمات مرتبط از جمله احداث بیمارستان‌ها و مراکزتخصصی و واردات و صادرات کالاهای پزشکی و ایجاد مراکز اقامتی مرتبط را در منطقه آزاد ارائه می‌کند.
– شهرک دانش که فعالیت‌های آموزش عالی را در منطقه آزاد برای خدمات آموزشی در ۲۵ کیلومتری تهران طراحی کرده و به موسسات آموزشی امکان ایجاد پردیس بین‌المللی آنها را می‌دهد.
– شهرک گردشگری که با توجه به وجود شهری ۳۵۰۰ ساله به روایت سازمان میراث فرهنگی در زیر تپه‌های معمورین در ضلع غربی فرودگاه موقعیت ویژه‌ای را به این فرودگاه در مقایسه با سایر فرودگاه‌های جهان داده است.
– شهرک رسانه‌ای فضایی نوین را برای انجام فعالیت‌های رسانه‌ای و ارتباطات بین‌المللی فراهم می‌کند.
– شهرک تفریحی با مساحتی بالغ بر ۵۰۰ هکتار برای ایجاد فعالیت‌های تفریحی شامل شهربازی و سرزمین‌های گردشگری است.
– شهرک تجارتی با مساحت بالغ بر ۳۰۰ هکتار آماده استقرار دفاتر مرکزی شرکت‌های تجاری، بانک‌ها و موسسات بیمه‌ای در منطقه آزاد در فاصله ۲۵ کیلومتری تهران است.
– شهرک مراکز همایشی و هتل‌ها با مساحتی حدود ۷۸ هکتار برای استقرار مراکز برگزاری اجتماعات کشور و ساخت انواع هتل‌های سرویس‌دهنده به شهر فرودگاهی در منطقه ویژه اقتصادی طراحی شده است.
– شهرک زیست محیطی با مساحتی حدود ۳۰۰ هکتار برای فعالیت‌های نوآورانه و تحقیقات زیست محیطی و ایجاد فضاهای توریسم زیست محیطی طراحی شده است.
– شهرک نمایشگاهی با مساحتی حدود ۱۵۰ هکتار برای اسقرار نمایشگاه‌های بین‌المللی مثل نمایشگاه‌های خودرو، صنایع طلا، مصالح ساختمانی و … در منطقه ویژه اقتصادی طراحی شده است.
– شهرک صادراتی با مساحتی حدود ۱۶۷ هکتار در منطقه آزاد تجاری برای صادرات انواع کالاهایی مانند گل و گیاه و … که نیاز به حمل و نقل هوایی دارند طراحی شده است.
– شهرک فناوری‌های برتر high tech در منطقه‌ای با ترکیبی از زمین‌های منطقه آزاد و نرمال با مساحتی حدود ۵۰۰ هکتار برای استقرار تکنولوژی‌های نوین و برتر لحاظ شده است.
– شهرک خدمات پشتیبانی که برای تامین نیازهای بازرگانی و حمل و نقلی کشور در زمینی به مساحت ۶۰۰ هکتار در بین دو منطقه ویژه اقتصادی و منطقه نرمال طراحی شده است.

برای دانلود کلیک نمائید نکته بسیار مهم در مورد دانلود فایل: اگر لینک دانلود بالا با dl شروع شد، لطفا برای دانلود فایل به جای http از https استفاده نمائید.
برچسبها
مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید.

بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.

0