انتقاد از روش شهرسازی در کشور
کارشناس امور پژوهشی شهرداری و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت گفت: ساختمان سازی مقدم بر شهرسازی است یکی از آسیب های مهم نظام برنامه ریزی شهری است.
رضا حسن پور در حاشیه جلسه شهرسازی رشت افزود: روند ساخت و ساز در شهر رشت در ابعاد گوناگون از قبیل اشتغال، تامین مسکن و غیره قابل بررسی است. وی همچنین با بیان اینکه روند ساخت و ساز در شهر تابع قانون شهرداری است، اظهارداشت: ساختمان سازی مقدم بر شهرسازی است یکی از آسیب های نظام برنامه ریزی شهری است.
مدرس جغرافیا و برنامه ریزی شهری گفت: این روند باید با آماده سازی، بهنگام کردن طرح های جامع و تفصیلی و با اجرای دقیق قوانین و مقررات کنترل شود. وی افزود: قانون شهرداری اگرچه زمان زیادی از تدوین و تصویب قانون شهرداری گذشته است اما خیلی از مواقع می تواند پاسخگویی مشکلات و مانع شهر باشد.
حسن پور با تاکید بر اینکه قانون و مقررات باید به روز باشد، اظهارداشت: چهار چوب و اساس کار در شهر سازی تهیه طرح تفصیلی است. وی همچنین با بیان اینکه تهیه و اجرای طرح تفصیلی در تحقق چشم انداز توسعه شهر موثر است، گفت: تهیه و اجرای طرح تفصیلی نقش بسزایی در تحقق چشم انداز توسعه شهری در بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با بیان اینکه طرح جامع و طرح تفصیلی از جمله طرح های مهم در برنامه ریزی و مدیریت شهری است، افزود: طرح جامع، طرح بلند مدتی است که در آن نحوه استفاده از اراضی و منطقه بندی مربوط به حوزه های مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری، کشاورزی، تاسیسات، تجهیزات و تسهیلات عمومی مناطق نوسازی، بهسازی و اولویت های مربوط به این مهم تعیین شده و ضوابط و مقررات مربوط به تمامی موارد و غیره تهیه و تنظیم می شود.
وی بیان داشت: طرح تفصیلی، طرحی است که بر اساس معیارها و ضوابط کلی طرح جامع شهر، نحوه استفاده از زمین های شهری در سطح محلات مختلف شهر و موقعیت و مساحت دقیق زمین برای هر یک از آنها و وضع دقیق و تفصیلی شبکه عبور و مرور و میزان تراکم جمعیت و تراکم ساختمانی در واحدهای شهری و غیره در آن تعیین و نقشه ها و مشخصات مربوط به مالکیت بر اساس مدارک ثبتی تهیه و تنظیم می شود.
حسن پور افزود: طرح تفصیلی طرحی است که به جزئیات می پردازد و کاربری های تجاری، فرهنگی و غیره بر اساس رشد جمعیت تهیه می شود تا به یک ترسیم دقیق دست یافته و خواسته های مجموعه شهری را برآورده کند. وی بیان داشت: با تهیه و اجرای طرح تفصیلی، تکلیف تمامی قطعات زمین را به لحاظ کاربری، تراکم ساختمانی و گذربندی مشخص می کند و به عنوان یک سند در دستور کار شهرداری قرار می گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در ادامه به تبیین ضرورت های طرح تفصیلی اشاره کرد و یادآورشد: تهیه و تصویب این طرح می تواند موجب توسعه و آبادانی شهر در بخش های مختلف همچون اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره شود و از سوی دیگر زمینه افزایش میزان کارآیی تاسیسات و تجهیزات شهری، استفاده مناسب از ظرفیت ها و سرمایه های فیزیکی، انسانی و مالی را در راستای پایداری و تامین فضای لازم برای توسعه آینده شهر محقق خواهد کرد.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.