رشد ساخت و ساز با تخلف شهرسازی
در حال حاضر شهرسازی شهرها به سمت کیفیت پیش نمیرود و فضای کاملا رقابتی فقط در بودجه و حجم ساخت و ساز به وجود آمده است که خود به قیمت تخلف در شهرها و زیر پا گذاشتن شهرسازی و بیانظباطی تمام میشود.
پیروز حناچی – معاون شهرسازی وزیر راه و شهرسازی – درباره اصول معماری در شهرها اظهار کرد: با توجه به شرایط کیفیت شهرسازی شهرها به ندرت می توان گفت نظام مدیریت شهری ما بتواند تولید کیفیت داشته باشد.
وی افزود: دچار یک عارضه کمی هستیم و عنصری که می توان گفت شهرهای ما بر اساس آن رقابت می کنند بودجه بیشتر و حجم ساخت و ساز بیشتر آن هم به قیمت تخلف در شهرها و زیر پا گذاشتن شهر سازی و بی انظباطی در شهر است.
فقط بودجه و حجم ساخت و ساز در شهرها رقابتی شده است
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: تنها موردی که در شهرها مورد رقابت قرار گرفته میزان بودجه و حجم ساخت و سازهاست. حناچی با بیان اینکه در چنین شرایطی نمیتوان به کیفیت توجه کرد، تصریح کرد: در این شرایط به طور کلی نمیتوان به کیفیت فکر کرد و باید به عارضههایی که از نبود کیفیت در شهرها ایجاد شده، بیشتر پرداخته شود.
وی ادامه داد: بر خلاف بسیاری از نقاط جهان، ساخت و ساز در سطوح مسکونی شهرها رنگ و بوی بومی ندارد و شهرهای ما همه شبیه هم شدهاند و این مساله خود نیازمند ریشهیابی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به شیوه برنامهریزی در شهرها، تاکید کرد: با پرداختن به طرحهای جامع می توان از مشکلات این بخش کم کرد؛به طوری که طرحهای جامع حداکثر از مقیاس یک یا دو هزارم فراتر نمیرود و در این مقیاس نمی توان کیفیت به وجود آورد. درحد این مقیاس حداکثر کاربریها عرض معبر و تراکم را می توان تعیین کرد در حالی که اگر بخواهیم به کیفیت بپردازیم باید به مقیاس زیر یک پانصدم برای طراحی شهری و زیر یک صدم برای مقیاس معماری برویم.
به گفته حناچی جوابگویی به این تقاضا اساسا در بدنه نیروی انسانی در شهرها موجود نیست و دانش و اراده لازم در این زمینه وجود ندارد و باید گفت این روند برخلاف رقابت برای کسب درآمد و حجم ساخت و ساز بیشتر است.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.