دوران طلایی ایران در هنر معماری
رایزن فرهنگی ایران در ترکمنستان از دوران صفویه را دوران طلایی ایران در هنر معماری، تحولات فرهنگی و سیاسی را معرفی کرد.
رسول اسماعیلزاده رایزن فرهنگی ایران در ترکمنستان در مراسم خطائی گئجه سی در تالار شمس عطار مجتمع فرهنگی هنری فدک اردبیل با ابراز تاسف از بیتفاوتی و ناآشنایی برخی از نسل دانشآموخته امروز به جایگاه و عظمت شاه اسماعیل و تحولات دوران صفویه گفت: ویژگی که در این زمینه برای اردبیل ممتاز و شاخص است همخوانی مرثیه با ردیف مقام است که نمونه اعلای آن را در مرصعخوانی سلیم موذنزاده و دیگر بزرگان فاخر این سرزمین شاهد هستیم.
وی قلم شاه اسماعیل خطایی را مهمتر از شمشیرش دانست و افزود: جای تاسف است که بزرگان ادبی و مفاخر این کشور و حتی دانشآموختگان رشتههای ادبیات با کلیات دیوان شاه اسماعیل خطایی و منظومههای ارزشمند شعر و غزل او ناآشنا هستند و به جای آنکه در این عرصه پایاننامههای تحصیلات کارشناسی ارشد و دکتری نوشته شود ما به برخی حوزههایی روی آوردهایم که هیچ همخوانیای با ادبیات فرهنگ و هنر این دیار ندارند.
رایزن فرهنگی ایران در ترکمنستان خدمات شاه اسماعیل خطایی را برای این مرز و بوم خدماتی ماندگار عنوان و اظهار کرد: شاه اسماعیل تنها شاعر نبوده بلکه خطیبی توانا، سیاستمداری باهوش و عارف و مفسر و تاریخدانی کارکشته بوده که هنوز نتوانستهایم جلوههای مختلفی از توانمندی او را نشان دهیم.
در ادامه طاهر شریفی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل گفت: جنگ چالدران ۵۰۰ سال پیش رخ داد و در این جنگ سربازان شاه اسماعیل خطایی در برابر قشون عثمانی مغلوب شدند اما پیروزی حقیقی از آن مردم ایران بود چرا که مقاومت سربازان این منطقه و جانفشانیهای آنها در تاریخ به یادگار مانده است.
شریفی از تلاش برای ثبت ۴ مرداد به عنوان روز اردبیل در تقویم کشور با مصوبه شورای انقلاب فرهنگی و فرهنگ عمومی کشور خبر داد و گفت: امیدواریم از سال آینده روز اردبیل به صورت ملی و با شکوهی خاص برگزار شود.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.