پایان نامه بررسی توافقهای خواهر خواندگی با سایر پایتخت های جهان
نویسنده: میثم محمد خانی
استاد راهنما: دکتر مهدی گلجان
استاد مشاور: دکتر عزت اله نصیری
تاریخ شروع: ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
دانشگاه: آزاد شهر ری
مقطع: کارشناسی ارشد
رشته تحصیلی: الهایت و معارف اسلامی گرایش تهران و مدل اسلامی
چکیده :
امروزه پیشرفت و تکامل در زمینههای مختلف ناشی از ارتباط متقابل و تبادل اطلاعات بین انسانها و جوامع مختلف میباشد. اگر کشوری بخواهد از تکنولوژی روز دنیا، فناوریهای نوین و مدیریت بر منابع آگاه شود باید با کشورهای پیشرفته و صاحب فناوریهای نوین ارتباط متقابل داشته و از تجارب و داشتههای این کشورها جهت عمران و آبادی شهرهای خود استفاده نماید . در همین راستا تهران به عنوان پایتخت ایران در دهههای گذشته موافقتنامههایی در زمینههای مدیریت و برنامهریزی شهری، فنی و مهندسی، حمل و نقل درون شهری، معماری و شهرسازی، پیشگیری و مدیریت بحران ،وضعیت اضطراری، خدمات ایمنی و آتشنشانی، مدیریت ترافیک، بازیافت و مسائل اجتماعی و فرهنگی و ورزشی با کشورهای آسیایی و اروپایی و آفریقایی منعقد تا بتواند در زمینههای مذکور با این کشورها تبادل اطلاعات و تجارب نموده و خود را به عنوان یکی از کلانشهرهای بزرگ در دنیا مطرح نماید.
هرچند اینگونه توافقنامهها به علت محدودیت در قوانین شهری، مناسبات سیاسی بین کشورها و بعد مسافت، شاید به طور کامل موثر واقع نشود اما نقش آن در زمینه های فوق الذکر مشهود میباشد . از همین جهت بین تمامی کشورهای دنیا توافقنامهها و تفاهم نامههایی جهت موارد یاد شده وجود دارد. در این رساله سعی برآنست که بتوان به کلیات این موافقتنامهها، زمینه های همکاری و محتویات یادداشتها و توافقنامهها، نگاهی گذرا به تاریخ و موقعیت کشورها و شهرهای طرفین این توافقنامهها و پیشینه شهر و شهرداری تهران، پرداخته شود و در نهایت توافقنامههای خواهر خواندگی بین تهران و کشورهای دیگر مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
کلید واژه :
موافقتنامه خواهر خواندگی : توافقنامه ایست که طبق آن دو شهر در زمینه های مختلف ، تبادل اطلاعات و تجارب نموده و به هم نزدیک تر میشوند .
بلدیه ( شهرداری ) : نهادی است که مسئوولیت مدیریت شهر را بر عهده دارد .
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.