پایان نامه تدوین الگوی چارچوب سازمانی، مدیریت بحران زلزله احتمالی شهر تهران
محمدتقی آقا بابایی
تهران
کارشناسی ارشد
مدیریت در سوانح دولتی
دکتر مجتبی اردستانی دکتر شهرام علمداری
چکیده:
سرزمین ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و زمینشناسی از جمله ده کشور سانحهخیز جهان به شمار میآید و همواره بر اثر بروز سوانحی چون سیل، زلزله، خشکسالی، توفان و غیره، خسارات جانی و مالی قابل توجهی به کشور وارد آمده است. از همین¬رو، سالهاست که راههای کاهش اثرات سوانح طبیعی در کشور مورد توجه قرار گرفته است و تلاش میشود تا همگام با تجربههای جهانی در این حوزه، شاخص ایمنی و آمادگی در برابر سوانح طبیعی ارتقاء یابد. در این میان، برنامهریزی برای پیشگیری و افزایش آمادگی در برابر سوانح در شهر تهران به عنوان مرکز فعالیتهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. کلان¬شهر تهران به¬عنوان بزرگترین مرکز جمعیتی، اقتصادی، اداری، سیاسی و صنعتی کشور دارای مشکلات و نابسامانی¬های اساسی و جدی است که در میان آنها خطر تهدیدات ناشی از حوادث و سوانح بیش از سایر مسایل و مشکلات می¬بایست مورد توجه قرار گیرد.
مدیریت شرایط اضطراری و مقابله با حوادث، طیف گسترده¬ای از فعالیت¬ها و سازمان¬ها را برای اجرا، هماهنگی و پشتیبانی موثر تمام سطوح حکومتی، با استفاده از منابع دولتی و غیردولتی برای برنامه¬ریزی، مقابله و بازسازی حادثه بدون درنظر گرفتن علت، اندازه و پیچیدگی حادثه تامین می¬کند. سامانه فرماندهی حادثه یکی از
المان¬های اساسی در مدیریت حادثه است و یک سیستم مدیریت اجرایی است که برای توانمندکردن مدیریت موثر و کارآمد حادثه از طریق جمع¬آوری تسهیلات، تجهیزات، پرسنل یا روندها و ارتباطات طراحی می¬شود و از طریق یک ساختار سازمانی معمولی فعالیت می¬کند. سامانه فرماندهی حادثه، یک فرم اساسی مدیریت است که در یک فرمت استاندارد ایجاد شده و هدف آن توانمند کردن مدیران حادثه در تشخیص مسائل و مشکلات کلیدی یک حادثه می¬باشد. به عنوان یک سیستم، سامانه فرماندهی حادثه بسیار مفید می¬باشد؛ نه فقط به این دلیل که یک ساختار سازمانی برای مدیریت حادثه ایجاد می¬کند، بلکه فرآیندی برای برنامه¬ریزی، ساخت و تعدیل آن ساختار به وجود می¬آورد.
در این پایان¬نامه، سعی بر آن شده است که با مطالعه برنامه شرایط اضطراری شهرهای مختلف جهان و ساختار سامانه فرماندهی حادثه آنها، به تشریح سامانه فرماندهی حادثه مطلوب و بهینه پرداخته شود و در ادامه با توجه به موقعیت خاص شهر تهران، ساختار پیشنهادی سامانه فرماندهی حادثه شهر تهران معرفی می¬شود.
کلمات کلیدی: برنامه شرایط اضطراری، سامانه فرماندهی حادثه، مدیریت منابع، مدیریت ارتباطات، آمادگی
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.