منطقه آزاد اروند
منطقه آزاد اروند در چهارم مردادماه سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را بطور رسمی آغاز کرد.
این منطقه در جنوب غربی استان خوزستان و بین دو شهر آبادان و خرمشهر و در شمال غربی خلیج فارس به وسعت بیش از ۱۶۵ کیلومتر مربع در محل تلاقی اروند رود و کارون واقع شدهاست و دارای مرز مشترک با کشورهای عراق و کویت میباشد. مساحت این منطقه بر اساس طرح جامع تهیه شده شامل ۳ زون اصلی شهرکهای صنعتی خرمشهر و آبادان، شلمچه و جزیره مینو است.
اراضی این منطقه به فعالیتهای صنعتی و به سایر بخشها در زمینه بازرگانی، گردشگری و اداری و به بخشهای بندری، انبارداری و ترانزیت اختصاص یافته است که سرمایه گذاران می توانند در هر یک از فعالیت های اقتصادی سرمایه گذاری نمایند.
این منطقه از دیرباز بدلیل وجود آب شیرین رودهای کارون و اروند، امکانات حمل و نقل جادهای، ریلی و دریایی از مناطق مرزی و نفت خیز کشور بوده و منجر به ایجاد اولین پالایشگاه نفتی خاورمیانه و بزرگترین بندر تجاری کشور شده است. وجود زمینهای حاصلخیز کشاورزی و صید آبزیان و فرهنگ خاص بازرگانی در مردم از دیگر ویژگیهای بارز این منطقه است. همچنین زبان و فرهنگ و نسبتهای خویشاوندی مردم منطقه با کشورهای همجوار نیز از مزیتهای منحصر به فرد میباشد.
منطقه آزاد اروند ( آبادان- خرمشهر) از مزیتهای بسیاری برخوردار است. این منطقه در واقع پلی است برای قابل دسترس شدن بازارهای جهانی در حوزه فعالیتهای منطقه ای اروند که برای تولید، صادرات ، مبادله و تجارت و ترانزیت کالا و خدمات اداری موقعیتی ممتاز است. این مسئله با توجه به موقعیت استراتژیک ایران، اهمیت موقعیت منطقه آزاد اروند را برای بسیاری از کشورها در انتقال کالای خود از طریق منطقه آزاد اروند به کشورهای عراق و کویت و حوزه خلیج فارس، که سودی معادل کاهش هزینه و زمان انتقال کالا را در برخواهد داشت، افزایش می دهد.
فرستنده: خانم زهرا جوهری
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.