باغ کتاب تهران
پس از تصمیم شهرداری تهران در سال ۱۳۸۳ مبنی بر انتقال نمایشگاه پرازدحام کتاب تهران از محل نمایشگاههای بینالمللی، ایده تأسیس باغ کتاب در تپههای عباسآباد شکل گرفت.
قرار است باغ کتاب تهران پس از تکمیل، به عنوان یک نمایشگاه کتاب دائمی در چهارفصل سال به نمایش و ارائه کتاب بپردازد.
باغ کتاب تهران از شرق با کتابخانه ملی ایران، از شمال شرق با فرهنگستانهای علوم، زبان و ادبیات فارسی، از شمال غرب با باغ هنر و از غرب با باغموزه دفاع مقدس همسایه است.
برخی از اهداف باغ کتاب تهران:
- ارتباط حضوری مخاطب با کتاب در محیطی مفرّح و آرام؛
- ایفای نقش به عنوان یک هماهنگ کننده در فرآیند تولید و انتشار؛
- ارتقای استانداردهای تولید و نشر؛
- افزایش تعامل تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نشر؛
- ترویج نوآوریها و فناوریهای حوزه نشر؛
- دسترسی مخاطبان بینالمللی به منابع اسلام و ایران و انقلاب اسلامی؛
- حضور مؤثر و آبرومند در فضای بینالمللی کتاب.
باغ کتاب تهران ۱۱۰ هزار متر مربع (۱۱ هکتار) مساحت دارد که ۵۴ هزار متر مربع آن ساختمان نمایشگاهی، تالارهای همایش و اداری است و بقیه فضای سبز و دریاچه مصنوعی است.
علاوه بر این فضای سبز، سطح بامهای باغ کتاب نیز به سبزه و گل آراسته میشوند و به این ترتیب ۲۵ هزار متر مربع دیگر به فضای سبز باغ کتاب افزوده میشود.
فضای داخلی باغ کتاب تهران شامل ۱۶ سالن نمایشگاهی، هر یک به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع و در دو طبقه بنا شده است که هم میتوان از آنها جداگانه استفاده کرد و هم در زمان برگزاری نمایشگاههای بزرگ آنها را یکپارچه نمود.
همچنین در رویدادهای ویژه مثل نمایشگاه بینالمللی کتاب، میتوان با برپا کردن چادرهای نمایشگاهی، بخشهایی از محوطه باغ را نیز به فضای نمایشگاهی اضافه کرد.
این فضا میتواند در حالت عادی روزانه ۲۰ هزار نفر و در زمان برگزاری نمایشگاه بینالمللی تا ۵۰۰ هزار نفر را پاسخگو باشد.
فضاهای جنبی باغ کتاب تهران:
- سالنهای همایش: وجود یک سالن همایش اصلی ۸۰۰ نفره و چهار سالن همایش فرعی ۱۵۰ نفره فضای برگزاری نشستها و برنامههای فرهنگی و علمی و گفتوگوی متخصصان و اصناف مرتبط با کتاب را فراهم میکند.
- استودیو: استودیوی مجهز تلویزیونی و رادیویی در بنای باغ پیشبینی شده است که علاوه بر تعامل با رسانهها میتواند تولید برنامههای ویژه باغ کتاب و پخش سراسری یا محلی آن را امکانپذیر کند.
- کلاسهای آموزشی: کارگاهها و کلاسهای آموزشی متنوعی در باغ کتاب در نظر گرفته شدهاند که علاوه بر فضای تالارها، در فضاهای داخلی دیگر باغ هم تشکیل میشوند.
فضاهای رفاهی باغ کتاب تهران:
- رستوران: رستوران باغ کتاب، همزمان پذیرای پانصد نفر از مراجعان است و در طبخ غذا و ارائه منوهای پیشنهادی ابتکاراتی مبتنی بر کتاب و مطالعه به کار میبندد.
- کافه کتاب: یک نوع چایسرای ویژه کتاب است که در طراحی فضا و چگونگی پذیرایی مهمانان در آن، عنصر کتاب نقش ممتازی دارد.
- کودک و نوجوان: یک فضای اختصاصی برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شده است که در آن علاوه بر عرضه مستقیم کتاب و محصولات فرهنگی و جذاب مناسبِ این دوره سنی، امکان بازی و سرگرمی نیز برای آنها فراهم میشود.
ویژگیها و امکانات باغ کتاب تهران:
در باغ کتاب تهران در چهار فصل سال نمایشگاه موضوعی کتاب دایر است.
- شبکه اطلاعرسانی گستردهای برای جست و جو و سفارش کتاب طراحی میشود که زمان و انرژی دسترسی مخاطب به کتاب مورد نیاز به حداقل برسد.
- در باغ کتاب، قالبهای الکترونیکی کتاب به رسمیت شناخته میشود و برای سهولت دسترسی مخاطبان به این قالبهای جدید اقدامات اساسی صورت خواهد گرفت.
- در باغ کتاب، نمایشگاهی از آخرین پدیدههای فناوری تولید و نشر کتاب (سختافزار و نرمافزار) به معرفی و ترویج آنها میپردازد.
- در باغ کتاب موزهای تحت عنوان موزه کتاب برپا میشود که در آن مجموعهای از اسناد و مدارک و ابزار تاریخی تولید و نشر کتاب در ایران به نمایش درمیآید.
- درمانگاه کتاب: کتابدرمانی روشی مؤثر و مفید در درمان بیماریها با استفاده از مطالعه کتاب است که از سالها پیش به عنوان یک روش بینرشتهایِ کتابداری و روانشناسی دنبال شده است. باغ کتاب کلینیکی (درمانگاهی) به این منظور تأسیس میکند و علاقهمندان میتوانند به پزشکان این درمانگاه مراجعه و از خدمات آنها استفاده کنند.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.
باسلام می خواستم بدونم که عکسی از پلان ها و مقاطع دارین؟؟؟
پایان نامه من طراحی نمایشگاه کتاب با رویکرد مناسب سازی برای معلولان است ممکن هست براتون که کمکم کنید؟؟
با سلام
در این رابطه پلان هایی موجود است.
با تشکر
با سلام
اگه امکان داره پلانهایی که از باغ کتاب دارین و برام بفرستین.
با سلام
لطفا اعلام کنید که باغ کتاب در کدام منطقه و محله قرار دارد تا فایل آن ارسال شود.
با تشکر