معرفی “دلتا ورکز” هلند
دلتاورکز مجموعهای از اقدامات ساختمانی است که بین سالهای ۱۹۵۰ و ۱۹۹۷ در جنوب غرب هلند برای جلوگیری از پیشروی دریا در دلتای راین-مویزه -شلت انجام شده است.
این مجموعه کارهای ساختمانی از سوی انجمن مهندسان عمران آمریکا به عنوان یکی از عجایب هفتگانه دنیای مدرن معرفی شدهاند.
این مجموعه شامل سدها، کانالهای آب، اهرمهای کنترل جریان آب، خاکریزها و چندین سیلگیر است. هدف از ساخت چنین سازههایی کوتاه کردن خطوط ساحلی هلند و در نتیجه کمکردن تعداد خاکریزهایی است که باید برای جلوگیری از نفوذ آب دریا در خشکی ساخته شود.
تاریخچه ساخت
دهانههای رودهای راین، مویزه و شلت قرنها عامل بروز سیلهای مخرب در هلند بوده است و از قرنها پیش جلوگیری از این سیلهای در ذهن هلندیها بوده است. در طرح هلندیها برای ساخت مجموعه دلتاورکز، تبدیل دهانهها رودخانهها به دریاچه موضوع اصلی پروژه بود.
طرح ساخت این پروژه در دهه ۳۰ میلادی مطرح شد اما با وقوع جنگ جهانی دوم تا دهه ۱۹۵۰ به تعویق افتاد. پس از سیل دریای شمال در سال ۱۹۵۳ کمیسونی برای بررسی طرحهای پیشین تشکیل شد و در نهایت پروژه دلتا دوباره مطرح شد.
با شروع کار چندین سد بزرگ در دلتا ساخته شد و در کنار آن عملیات راهسازی و ایجاد راههای دریایی برای این که زندگی اقتصادی مردم دچار مشکل نشود پیش برده شد. این طرح در نهایت در سال ۱۹۹۷ به پایان رسید.
دولت هلند این طرح را بزرگترین عملیات عمرانی برای مقاله با سیل در جهان معرفی کرده است. در این طرح ۱۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خاکریز و ۳۰۰ سازه عمرانی ساخته شده است. در حال حاضر هم خاکریزهای این طرح هر ساله برای مقابله با افزایش سطح آب بلندتر میشوند وا نتظار میرود این اقدام تا سال ۲۰۱۵ ادامه داشته باشد.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.