معماری غربی بدون مؤلفههای شرقی اختلالآفرین است
یک کارشناس حوزهی معماری و شهرسازی معتقد است، معماریهای جدید باید به سمتی بروند که با هویت فرهنگی و ملی سنخیت داشته باشد.
مهدی حمزهنژاد در گفتوگو با ایسنا ضمن تاکید بر لزوم تطابق معماریهای جدید با ارزشها و سنتهای جامعه گفت: این تطابق میتواند از بروز بسیاری از ناهنجاریها جلوگیری کند. ورود معماری غربی به زندگی شهری، بدون در نظر گرفتن مولفههای زندگی شرقی باعث به وجود آمدن اختلالات ارزشی میشود و نظام فرهنگی ناهماهنگی را به وجود میآورد.
او افزود: معماریهای قدیمی از فرهنگ جامعه تاثیرپذیرفتهاند. حفظ نشانههای این فرهنگ و هویت تاریخی باید در معماریها و ساخت و سازهای جدید هم تداوم پیدا کند.
حمزه نژاد در ادامه به نقش دانشگاهها در این زمینه اشاره و اظهار کرد: اگر در دانشکدههای معماری به صورت تخصصی کارشناسانی را تربیت کنیم به لزوم تطابق معماری با فرهنگ و سنت مردم و جامعه واقف باشند و سازههایی همسو با هویت این سرزمین طراحی کنند، میتوانیم امیدوار باشیم که معماری ایران در مسیر درست خودش قرار بگیرد.
اوادامه داد: دانشکدههای معماری ما در حال حاضر در وضعیت تجربه قرار دارند با توجه به گرایشهای متنوع این رشته، هنوز نتوانستهایم این مساله را به صورت کلی، بین استادان و دانشجویان معماری نهادینه کنیم.
این کارشناس معماری در پایان دربارهی حفظ معماریهای قدیمی گفت: نمیتوان در این مورد حکم یکسان داد و باید به صورت موردی به این مساله رسیدگی شود. گاهی مسائل اقتصادی و ساختار اجتماعی یک منطقه حکم میکند که معماریهای جدید جایگزین نماهای قدیمی شوند و نمیتوان تنها به خاطر بعد زیبایی شناسانه یک اثر در مورد آن قضاوت کرد.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.