محله فرحزاد تهران
محله فرحزاد از محلههای قدیمی شمال تهران است که از گذشته بهصورت روستایی در مسیر جاده امامزاده داوود استقرار داشته و به مرور زمان و در اثر توسعه پایتخت بهصورت محلهای از شهر تهران در آمده است.
به نوشته عباس اقبال: «فرحزاد قریه دیگری است در شمال غربی طهران بین تجریش و کن. نام این قریه نیز در کتاب منطقه الطالبیه آمده اما به شکل فرزاد که املای صحیح قدیم آن فره زاد بوده و بعدها این نام بهصورت فرحزاد درآمده که به معنای محل زایش و پیدایش شادی است.»
این محله در منطقه۲ شهرداری تهران واقع شده است. ضلع شمالی این محدوده به دامنههای ارتفاعات رشته کوه البرز منتهی میشود(ارتفاع ۱۸۰۰ متر از سطح دریا که حد شمالی شهر تهران است).
ضلع غربی آن به دره و رودخانه فرحزاد محدود میشود که از دامنههای البرز آغاز شده و تا بزرگراه یادگار امام محدوده محله را تعیین میکند. از سمت شرق نیز خیابان گلپاد و جاده قدیم امامزاده داوود و همچنین مرز بین شهرکهای مسکونی و تپههای مشرف به منطقه فرحزاد بهعنوان مرز شرقی محله شناخته میشوند. خیابانهای کوهسار و صحرا نیز تشکیل دهنده محدوده جنوبی فرحزاد هستند.
روستای فرحزاد از بخشهای خوشآب و هوای شمال تهران به حساب میآمده است و هنوز نیز درصد بالایی از اهالی این محله را ساکنان قدیمی ده فرحزاد تشکیل میدهند، اما در اثر توسعه شهر تهران، در دهههای گذشته شاهد مهاجرت افراد با قومیتهای متفاوت به این محله بودیم. در حال حاضر این محله دارای حدود ۲۰هزار نفر جمعیت است که علاوه بر اهالی بومی، عمدتا شامل اقوام قوچانی، ترکزبان، قزوینی و غیره میشوند.
درصد بالایی از افراد این محله را کودکان زیر ۱۰ سال تشکیل دادهاند (در حدود ۴/۳۸ درصد). این امر سبب شده است تا ضرورت توجه به مشکلات و مسائل اجتماعی در این محله بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.