معماری اسلامی زمینه ساز تدوام هنر ایرانی
مدیر طراحی و بهسازی محیط شهری شهرداری مشهد گفت: اجرا و ساخت بناهای شهری با الهام از معماری اسلامی زمینههای تداوم فرهنگ و هنر اصیل ایرانی را موجب میشود.
حسین برلیانی با اشاره به اینکه تاکنون روشی برای مشارکت دادن مردم در زیباسازی شهری طراحی نشده است، افزود: تا زمانی که شهروندان با فرهنگ اصیل ایرانی آشنا نشوند، هر چقدر زیبا سازی در زمینه معماری ایرانی – اسلامی صورت گیرد، فایده ای نخواهد داشت.
وی معماری را هنری وابسته به زندگی دانست و اظهار داشت: باید سعی شود در ساخت و سازها سبک معماری ایرانی در میان شهروندان ترویج شود که از کیفیت و بازدهی مناسب نیز برخوردار باشد؛ همچنین در مسیر تقویت و توسعه معماری اسلامی قدم برداشت. وی وحدت و تنوع در معماری اسلامی را یکی از برجستهترین ویژگیهای آن عنوان کرد و تصریح کرد: این ویژگیها عامل اساسی توسعه و تکوین هویت معماری اسلامی به شمار میرود.
برلیانی با بیان اینکه هنوز مشهد برای رسیدن به جایگاه واقعی خود جای کار دارد، بیان کرد: شناخت و به کار بستن هارمونیها در یک اثر هنری به خصوص در معماری امری اجتناب ناپذیر است. وی ادامه داد: کلانشهری مانند مشهد با پیشینه تاریخی و فرهنگی خود در واقع منظر تاریخ، فرهنگ و تمدن مردم این خطه است و لذا زیباسازی چهره شهر علاوه بر تاثیرات مثبت در روحیه شهروندان در جذب گردشگران نیز بسیار موثر خواهد بود.
رییس کمیته تخصصی طراحی شهری و معماری کلانشهرهای کشور الگو برداری از منابعی که با شرایط بومی کشور ما همخوانی ندارد را مورد توجه قرار داد و افزود: باید قبول کرد در شرایط کنونی شهرداری به تنهایی نمی تواند بر همه مشکلات فائق آید و در این راه نیازمند مشارکت سازمانها و نهادهایی در سطح کلان است تا با تنظیم برنامهای مدون و فهرستی دقیق، حرکتهای آینده معماری را بر مبنای معماری اسلامی ترسیم کند.
برلیانی با تاکید بر دیدگاه تخصصی اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار مشهد نسبت به مشارکت تخصصی تمامی معماران، شهرسازان و هنرمندان در حوزههای مختلف شهری، خاطر نشان کرد: تلاش شده تا با گسترش ضروری و اصولی پیرامون حریم رضوی در چند سال گذشته خواستههای شهروندان و زائران مشهد الرضا(ع) به نتیجه مطلوب برسد.
منبع: شبکه ساختمان ایران
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.