تعریف شهرهای یادگیرنده
اگرچه شهرها برای قرنها وجود داشتهاند، شهر به عنوان یک نماد قوی جامعه مدرن شناخته میشود.در آغاز قرن بیست و یکم، جهان خودش را در میان تغییرات جهانی چشمگیری مییابد که شهرهای جهان در مرکز توجه این تغییرات هستند. موضوعات و نگرانیهایی که شهرهای امروز با آنها مواجه میشوند منحصر به فرد است. فرایند شهری شدن جهانی نشانههای آشکاری دارد، رشد شهرها (به طور عمده همراه با تغییرات اقتصادی، فنی و اجتماعی/ فرهنگی ) پی آمدهای عمیقی در هر جا ایجاد کرده است. بنابراین، پاسخ به تغییرات سریع و انواع متفاوت چالشها و عدم اطمینانهای ناشی از جهانی شدن و اقتصاد دانشی، جزئی از اهداف ساختن جامعه یادگیرنده شده است.
در حقیقت، شهر یک زمینه جمعی ساخته شده از ابعاد کوچک و بزرگ و شامل پتانسیلهای غیر قابل تصور برای ساختن دانش، در دسترس ساختن و گسترش آن است. شهر میتواند یک وسیله قوی برای آموزش بلوغ و مسئولیت پذیری، زندگی جمعی و شهروندی، طرح ریزی و ارزش گذاری زندگی، ظرفیت همکاری در مکانها و زمانهای موجود باشد. تعریف اشکال جدید یادگیری که باید با انتظارات بالا مرتبط شود، سعی میکند نه تنها تعلیم به روز و حرفهای را تضمین کند، بلکه همچنین ترویج آگاهی از شهروندی فعال، برای مشارکت در زندگی اجتماعی، توسعه مکانهایی که شهروندان خود مسئول فرایند یادگیری مادامالعمرشان باشند و بتوانند دانش مفید برای زندگی اجتماعی بهتر بدست آورند، را تضمین میکند. شهرهای یادگیرنده، محصول توسعه ساختارها و فرایند های نوآور است. اینکه چگونه منابع یادگیری همه بخشهای اجتماع (شهری، اقتصادی، آموزشی، عمومی و داوطلبانه) بسیج شوند.
در واقع یک شهر یادگیرنده نیازهای یادگیری محلش را از طریق مشارکت شناسایی میکند. قوتهای روابط نهادی و اجتماعی را برای ایجاد تغییر فرهنگی در ادراک از ارزش های یادگیری انسان استفاده میکند. شهرهای یادگیرنده آشکارا یادگیری را به عنوان یک روش ترغیب انسجام اجتماعی، احیاء و توسعه اقتصادی، که شامل همه بخشهای اجتماع میشود از طریق محدودهای از منابع که آنها در کنار هم میآورند، بکار میبرند.
فرستنده : خانم سوده بیات
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.