آییننامه اجرایی قانون احداث تونل مشترک تأسیسات شهری
آییننامه اجرایی قانون احداث تونل مشترک تأسیسات شهری
۱۳۸۴/۳/۱۱
هیئتوزیران در جلسه مورخ ۱۱/۳/۱۳۸۴ بنا به پیشنهاد شماره ۳۳/۳/۱/۳۸۱۰ مورخ ۳/۹/۱۳۸۳ وزارت کشور و به استناد ماده (۶) قانون احداث تونل مشترک تاسیسات شهری ـ مصوب ۱۳۷۲ـ ، آییننامه اجرایی قانون یادشده را به شرح زیر تصویب نمود:
آییننامه اجرایی قانون احداث تونل مشترک تأسیسات شهری
ماده۱ـ در این آییننامه کلمات و عبارات زیر در معانی مشروح مربوط به کار برده میشود.
الف ـ شهـرجدید: شهـری که به استناد ماده (۱) قانون ایجاد شهرهای جدید ـ مصوب ۱۳۸۰ـ ایجاد میگردد.
ب ـ توسعه شهرها: شامل سطوحی از شهر که براساس طرحهای توسعه شهری اعم از طرح جامع و هادی، در درون محدوده قانونی شهر قرار میگیرد.
ج ـ تونل مشترک تأسیسات شهری: تونل دسترسی، تمرکز و تجمیع خطوط تأسیسات زیربنایی که جایگزین شبکههای دفنی یا هوایی، در اجرای تأسیسات زیربنایی شهری شده و برنامهریزی، طراحی و اجرا میگردد.
د ـ آمادهسازی: عبارت است از عملیات موضوع بند «الف» ماده (۲۲) آییننامه اجرایی قانون زمینشهری موضوع تصویبنامه شماره ۲۰۰۵۳/ت۱۷۹هـ مورخ ۲۹/۴/۱۳۷۱ هیئتوزیران.
هـ ـ تأسیسات شهری: موضوع این آییننامه آن قسمت از شبکههای شهری اسـت که توسـط سـازمـانها و شرکتـهای متـولی خـدمات آب (شـرب و غـیرشرب و آتشنـشانی) فـاضـلاب (خانـگی و صنـعتی)، بـرق، فیـبرهای نوری، تلفـن، کابـلهای تلویزیونی و آنتن، سیستم اطلاعرسانی شهری و کنترل ترافیک، آبهای سطحی و خام و سایر خدماتی که مستلزم حفاری در سطح شهر و یا نصب پایهها و شبکههای روی سطح شهر میباشد.
ماده۲ـ مسئولیت رعایت نظارت بر اصول فنی و مسایل ایمنی مربوط به تونل مشترک تأسیسات شهری باتوجه به ضوابط و استانداردهای مربوط، حسب مورد بهعهده وزارتخانههای کشور و مسکن و شهرسازی میباشد.
ماده۳ـ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور مکلف است ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه، نسبت به تعیین ضوابط و استانداردهای فنی احداث تونلهای مشترک تأسیسات شهری در ابعاد فنی و اجرایی و همچنین تهیه فهرست بهای مربوط با همکاری دستگاههای بهرهبردار و مجریان قانونی اقدام ونتیجه را ابلاغ نماید.
ماده۴ـ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور مکلف است در شرح خدمات تهیه طرحهای توسعه شهری، شهرهای جدید و نیز طرحهای آمادهسازی زمین، مطالعات مربوط به ایجاد تونل مشترک تأسیسات شهری را نیز پیشبینی نماید.
ماده۵ ـ دستگاههای متولی خدمات تأسیسات شهری و نیز سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور مکلفند به هنگام تهیه و تصویب طرحهای خدمات شهری موضوع این آییننامه، هزینههای مربوط به احداث تونل مشترک تأسیسات شهری را در فهرست هزینههای طرح منظور نمایند.
ماده۶ ـ صدور مجوز آغاز عملیات اجرایی احداث تونل مشترک تأسیسات شهری در توسعه شهرها برعهده شهرداریها و در شهرهای جدید برعهده مدیرعامل شرکت شهرجدید مربوط میباشد.
ماده۷ـ در مواردی که احداث تونل مشترک تأسیسات شهری مستلزم انجام حفاری در لایههای زیرسازی و روسازی خیابانها باشد، مجریان پروژهها موظف بهاستفاده از دستگاههای برش آسفالت بوده و هزینههای مرمت و بازسازی و روسازی جزو هزینه پروژه منظور و در اختیار شهرداری و شرکت شهرجدید مربوط قرار خواهدگرفت.
تبصره ـ مسئولیت حفاظت و رعایت کامل ایمنی عبور در اطراف گودالهای حاصل از حفاری و قبل از ترمیم زیرسازی و تحویل کار به شهرداری و یا شرکت شهرجدید مربوط، طبق قرارداد فیمابین، برعهده مجری پروژه میباشد.
ماده ۸ـ دستورالعمل و مشروح موارد تعمیر، نگهداری و چگونگی تامین امنیت و مراقـبت از خطوط و تونلها و شـرح خدمات مربوط، حـدود و اختـیارات و مسئولیت دستگاههای متولی خدمات تأسیسات شهری توسط کمیسیونی با مسئولیت وزارت کشور و با عضویت وزارتخانههای مسکن و شهرسازی، نفت، نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات معین و ملاک عمل خواهد بود.
تبصره۱ـ چنانچه به لحاظ عدم رعایت اصول صحیح تعمیر و نگهداری تونل مشترک تأسیسات شهری، صدمات و خساراتی به خطوط تأسیسات وارد آید، شهرداری مسئول جبران خسارات وارد شده خواهد بود.
تبصره۲ـ چنانچه به لحاظ قصور و یا تقصیر دستگاههای متولی خدمات تأسیسات شهری، خساراتی به تونل مشترک و یا تاسیسات موجود آن وارد گردد، دستگاههای مربوط مسئول پرداخت هزینه تعمیر و مرمت، به شهرداریها، شرکت شهرجدید مربوط و دستگاه اجرایی مربوط خواهند بود.
تبصره۳ـ تشخیص عدم رعایت اصول و مقررات صحیح تعمیر و نگهداری و میزان خسارت وارده به عهده شورای فنی استان میباشد.
ماده۹ـ شورای برنامهریزی و توسعه استان میتواند وظایف قانونی دفترهای فنی استانداریها موضوع این آییننامه را به شهرداریها واگذار کند.
دیدگاهی بنویسید.
بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.